Botox behandeling

Migraine

Een leven zonder hoofdpijn

Migraine kent verschillende oorzaken. Onderzoek heeft tot vandaag de dag helaas nog niet aangetoond wat de exacte oorzaken zijn voor deze heftige spierspanningshoofdpijn die wij migraine noemen.
Het aanspannen van de aangezichtspieren bij veelvuldig beeldschermgebruik, stress en tegen het zonlicht inkijken, kan een mogelijke trigger zijn voor de migraine klachten. Dikrama Clinics kan in veel gevallen de betreffende spier(en) behandelen met Botox waardoor de migraine klachten minder worden. De migraineaanvallen zullen na de Botoxbehandeling afnemen in duur, frequentie en in hevigheid. 

Fronsspier behandelen met Botox tegen migraineklachten Fronsspier behandeld met Botox tegen migraineklachten
Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

Er wordt pas gesproken over migraine wanneer geregistreerde anti-migraine medicatie zorgt voor vermindering van de klachten (we hebben het hier niet over Paracetamol of andere reguliere pijnstillers).
De ziekteverschijnselen (misselijkheid, braken en intolerantie voor licht) van migraine zijn heel divers en worden vaak ervaren als een grote belemmering in het dagelijks leven. Een Botoxbehandeling kan voor een enorme verlichting zorgen en daarmee toename van kwaliteit van leven. Een gunstige bijkomstigheid van deze migrainebehandeling is een vermindering van rimpels in het behandelgebied.

Fronsspier behandelen met Botox tegen migraineklachten

De behandeling

Voorbereiding

Consult met de behandelend arts

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur behandeling

5 minuten

Pijn

Zeer milde pijn (3 / 10)

Product

Botuline Toxine (Botox)

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

3 tot 6 maanden

Prijs

vanaf € 175

Een natuurlijk resultaat

Bij Dikrama Clinics staan wij voor een natuurlijk resultaat. De strakgetrokken gezichten in de media en alle glossy magazines, zijn geen afspiegeling van onze klantenkring. De artsen van Dikrama Clinics kijken goed naar al jouw wensen en mogelijkheden voordat ze een persoonlijk advies geven dat past bij de natuurlijke trekken van je gezicht. Wij beginnen liever met één zone Botox om je rustig te laten wennen aan het effect, voordat we, indien gewenst, meerdere zones behandelen. “Less is more” is ons devies.

Ons team van specialisten

Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

Het verloop van de botox behandeling

Vóór de behandeling
Als je voor het eerst bij Dikrama Clinics komt, vragen wij je een medische vragenlijst in te vullen. Vervolgens desinfecteert de arts het gebied waarin geprikt gaat worden en daarna start de behandeling. Er zijn slechts een paar prikjes met Botox nodig voor het gewenste resultaat. Een behandeling met Botox tegen migraine kost je dan ook weinig tijd. Het is zeker mogelijk om een Botoxbehandeling in je lunchpauze in te plannen.
Hersteltijd
Op misschien wat roodheid en een mogelijk klein blauw plekje na, zijn er vrijwel nooit sporen te zien na deze Botoxbehandeling tegen migraine. Dit komt doordat bepaalde spieren door botox zich ontspannen en andere spieren soms tijdelijk juist kunnen gaan overcompenseren. Dit is vaak maar tijdlijk. Doordat de spieren weer aan de nieuwe situatie wennen, geeft dit juist over het geheel rust en vermindering van de pijn klachten. Daarnaast kan het zo zijn het de rimpels in het behandelde gebied geleidelijk aan verdwijnen. Het resultaat houdt de eerste keer gemiddeld drie tot vier maanden aan.
Na de behandeling
De dag van de behandeling raden wij je aan niet te gaan sporten. Let op: gedurende twee uur na de Botoxbehandeling mag je niet gaan liggen.
Duur resultaat
Wanneer je spieren zijn behandeld met Botox tegen migraine, duurt het enkele dagen voordat je hoofdpijnklachten afnemen. Heel soms worden de klachten de eerste dagen na de Botoxbehandeling juist een beetje erger. Dit komt doordat je bepaalde spieren niet kunt bewegen, waardoor andere spieren dit proberen te compenseren door meer aan te spannen. Daarnaast kan het zo zijn dat de fronsrimpel minder diep wordt na een behandeling met Botox tegen migraine. Het resultaat houdt de eerste keer gemiddeld drie tot vier maanden aan.
Vóór de behandeling
Als u voor het eerst bij Dikrama Clinics komt, vragen wij u een medische vragenlijst in te vullen. Vervolgens desinfecteert de arts het gebied waarin geprikt gaat worden en daarna start de behandeling. Er zijn slechts een paar prikjes met Botox nodig voor het gewenste resultaat. Een behandeling met Botox tegen migraine kost u dan ook weinig tijd. Het is zeker mogelijk om een Botoxbehandeling in uw lunchpauze in te plannen.
Na de behandeling
De dag van de behandeling raden wij u aan niet te gaan sporten (ook geen yoga of pilates). Let op: gedurende twee uur na de Botoxbehandeling mag u niet gaan liggen of bukken.
Hersteltijd
Op misschien wat roodheid en een mogelijk klein blauw plekje na, zijn er vrijwel nooit sporen te zien na deze Botoxbehandeling tegen migraine. Dit komt doordat bepaalde spieren door botox zich ontspannen en andere spieren soms tijdelijk juist kunnen gaan overcompenseren. Dit is vaak maar tijdlijk. Doordat de spieren weer aan de nieuwe situatie wennen geeft dit juist over het geheel rust en vermindering van de pijn klachten. Daarnaast kan het zo zijn het de rimpels in het behandelde gebied geleidelijk aan verdwijnen. Het resultaat houdt de eerste keer gemiddeld drie tot vier maanden aan.
Duur resultaat
Wanneer uw spieren zijn behandeld met Botox tegen migraine duurt het enkele dagen voordat uw hoofdpijnklachten afnemen. Heel soms worden de klachten de eerste dagen na de Botoxbehandeling juist een beetje erger. Dit komt doordat wanneer je bepaalde spieren laat ontspannen door middel van Botox andere spieren juist even op spanning komen. 
Daarnaast kan het zo zijn dat uw fronsrimpel minder diep wordt na een behandeling met Botox tegen migraine. Het resultaat houdt de eerste keer gemiddeld drie tot vier maanden aan.

Veiligheid

Botuline Toxine of Botox is een uiterst veilig geneesmiddel. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet; voordat het product op de markt werd toegelaten is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt tegen bijvoorbeeld spierspasmen. Bovendien hebben de artsen van Dikrama Clinics jarenlange ervaring met het gebruik van dit middel en zullen zij dit altijd op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid injecteren.

Prijzen botoxbehandeling

De kosten van een botoxbehandeling tegen migraine zijn afhankelijk van welke zones er behandeld moeten worden.

Één zone (voorhoofd, frons, kraaienpootjes of slapen)
175
Twee zones
325
Drie zones
450

Veelgestelde vragen

Tijdens het intakegesprek wordt in kaart gebracht waar jouw pijnpunt zit, wat een trigger kan zijn voor een migraine aanval.
Is dit een spier dan is er grote kans dat deze spier onbewust overmatig aangespannen wordt.
Het ontspannen van deze spier (of spieren)  met Botox kan de pijn verminderen waardoor vaak de intensiteit en frequentie van de migraine klachten afnemen.
Alvorens de betreffende spier behandeld wordt met Botox, wordt eerst bepaalt wat de esthetisch of functionele consequenties hiervan kunnen zijn. Indien dit esthetisch of functioneel negatief kan uitpakken, dan wordt deze behandeling afgeraden. Voor een Botoxbehandeling  van de nekspieren en of/de achterhoofdspieren verwijzen wij door naar de neuroloog.

Dit is afhankelijk van hoeveel zones (spiergroepen) er behandeld worden.

De oorzaak, maar ook het gevolg, van een migraine aanval is multifactoreel. De spierspanning is daar vaak een onderdeel van. 
Dit kan soms de trigger zijn voor een migraine aanval maar ook het gevolg zijn.
Door de betreffende spier(groepen) met botox te behandelen kan je deze niet meer (of verminderd) aanspannen waardoor een vicieuze cirkel bij een migraine aanval wel onderbroken kan worden en daarmee de intensiteit en/of frequentie van een dergelijke aanval verminderen.
Helaas kan botox migraine niet genezen.

Voordat de botox volledig is ingewerkt kan dat 2 dagen tot 2 weken in beslag nemen voordat de betreffende spier(groepen) zich volledig ontspannen.