Botuline Toxine, oftewel Botox

Botox is een merknaam voor het geneesmiddel botuline toxine. 

Botuline toxine is een eiwit dat op zenuwcellen inwerkt en voor verschillende medische doeleinden kan worden gebruikt. 

Het eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. Botox wordt al meer dan 40 jaar toegepast bij diverse neurologische aandoeningen. Ooit werd tijdens een behandeling van oogspasmen per ongeluk ontdekt dat Botox een gunstige werking heeft ter vermindering van rimpels.

Wanneer de spieren die verantwoordelijk zijn voor het creëren van de rimpels tijdelijk ontspannen, worden de rimpels minder diep of kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Kraaienpootjes behandelen met Botox Kraaienpootjes behandelen met Botox

Er wordt altijd maar een zeer kleine hoeveelheid geïnjecteerd om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken, hierdoor is het middel ook uiterst veilig. Dikrama Clinics gebruikt Botox voor onder andere het verminderen van kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en putjes in de kin. Daarnaast gebruiken onze artsen Botox ook tegen tandenknarsen, overmatig transpireren en migraine.

Botox kan in bepaalde gevallen ook samen met fillers worden ingezet voor een optimaal resultaat.

Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

Ons team van specialisten

Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

Hoe veilig is Botox?

Botuline Toxine of Botox is een uiterst veilig geneesmiddel. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet; voordat het product op de markt werd toegelaten is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt tegen bijvoorbeeld spierspasmen. Bovendien hebben de artsen van Dikrama Clinics jarenlange ervaring met het gebruik van dit middel en zullen zij dit altijd op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid injecteren.

Veelgestelde vragen over Botox

Botulinetoxine A (Botox) is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Injectie hiermee blokkeert de zenuwoverdracht, waardoor spieren gaan ontspannen. Botox is een merknaam van Botuline Toxine. 

Voor een Botox behandeling zijn er geen voorzorgsmaatregelen nodig. 

Nee, wij voeren geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk kunnen zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Het middel zelf is na drie tot zes maanden uitgewerkt maar het heeft wel een permanent verbeterend effect op het stukje huid dat behandelend is. Dit geldt vooral wanneer er gedurende langere tijd (enkele jaren) Botuline Toxine is gebruikt. Dit komt omdat het gebied dan lange tijd ontspannen is geweest. We zien ook dat de barst lijntjes in de huid niet dieper worden en vaak volledig herstellen. Je hebt eigenlijk de tijd even stil gezet. Ook ben je het inmiddels verleerd om de behandelde spier te gebruiken. Daardoor zul je bijvoorbeeld minder fronsen dan voorheen. Hierdoor ontstaat er een blijvende verbetering van dit gebied. Uit sommige studies blijkt zelfs dat er om hierboven beschreven redenen na een paar jaar gebruik van Botuline Toxine prima een jaar kunt stoppen met het gebruik van Botox. 

Integendeel! Omdat de met Botuline Toxine behandelde zone een paar maanden niet actief is geweest, heeft de huid zich goed kunnen herstellen. Doordat de zone is behandeld met Botox, worden de rimpels in dat gebied ook niet dieper. Vaak zien we ook dat men het gebruiken van die spier een beetje is verleerd. De frons is hier een mooi voorbeeld van. Wanneer de frons een tijdje niet actief is geweest, ga je vanzelf een stuk minder fronsen.