Botox behandeling

Kraaienpootjes

Lachrimpels behandelen met Botox

Kraaienpootjes zijn eigenlijk vrolijke rimpels. Je krijgt ze als je veel lacht. Ook al worden kraaienpootjes vaak als charmant ervaren, soms blijven kraaienpootjes storend in de huid staan wanneer je niet lacht of wanneer deze doortrekken naar de wangen en/of onderoogleden. In die gevallen is het mogelijk om kraaienpootjes te behandelen met Botox (Botuline Toxine) of een filler.

Kraaienpootjes behandelen met Botox Kraaienpootjes behandelen met Botox
Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

Kraaienpootjes rondom de ogen worden vaak lachrimpels genoemd en sieren het uiterlijk. Het mag zeker gezien worden dat je midden in het leven staat en er volop van geniet. Deze rimpels vormen zich door het herhaaldelijk aanspannen van de spier rondom het oog, in combinatie met verouderingsverschijnselen zoals de afname van de huidelasticiteit en volumeverlies van het onderliggende weefsel. Toch kun je ze deze rimpels (wanneer ze dieper worden en de overhand nemen) als storend ervaren.

kraai-na kraai-voor

De behandeling

Voorbereiding

Consult met de behandelend arts

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur behandeling

5 minuten

Pijn

Zeer milde pijn (3 / 10)

Product

Botuline Toxine (Botox)

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

3 tot 6 maanden

Prijs

vanaf € 175

Een natuurlijk resultaat

Bij Dikrama Clinics staan wij voor een natuurlijk resultaat. De strakgetrokken gezichten in de media en alle glossy magazines, zijn geen afspiegeling van onze klantenkring. 

De artsen van Dikrama Clinics kijken goed naar al jouw wensen en mogelijkheden, voordat ze een persoonlijk advies geven dat past bij de natuurlijke trekken van je gezicht. Wij beginnen liever met één zone Botox om je rustig te laten wennen aan het effect, voordat we, indien gewenst, meerdere zones behandelen. “Less is more” is ons devies.

Ons team van specialisten

Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

Het verloop van de botox behandeling

Vóór de behandeling
Er is geen verdoving nodig voor een behandeling met Botox van de kraaienpootjes. Voordat de arts gaat prikken, word je gevraagd te lachen zodat de kraaienpootjes zichtbaar worden en de prikpunten kunnen worden bepaald.
Hersteltijd
Wanneer je behandeld bent met Botox voor de kraaienpootjes, is er bijna nooit sprake van een bijwerking. Het kan met recht een “lunchtime treatment” worden genoemd.
Na de behandeling
Wij adviseren je dezelfde dag niet te sporten en de kraaienpootjes regelmatig aan te spannen, dus te lachen. Je mag gedurende twee uur na de behandeling niet gaan liggen.
Duur resultaat
Het resultaat is na de eerste behandelingen gemiddeld ongeveer drie tot vier maanden zichtbaar. Indien je vaker komt, is het resultaat gemiddeld vijf maanden zichtbaar. Dit is per persoon verschillend.
Vóór de behandeling
Er is geen verdoving nodig voor een behandeling met Botox van de kraaienpootjes. Voordat de arts gaat prikken, wordt u gevraagd te lachen zodat de kraaienpootjes zichtbaar worden en de prikpunten kunnen worden bepaald.
Na de behandeling
Wij adviseren u dezelfde dag niet te sporten (ook geen yoga) en de kraaienpootjes regelmatig aan te spannen, dus te lachen. U mag gedurende twee uur na de behandeling niet gaan liggen.
Hersteltijd
Wanneer u behandeld bent met Botox voor de kraaienpootjes, is er bijna nooit sprake van een bijwerking. Het kan met recht een “lunchtime treatment” worden genoemd.
Duur resultaat
Het resultaat is na de eerste behandelingen gemiddeld ongeveer 3 tot 4 maanden zichtbaar. Indien u vaker komt, is het resultaat gemiddeld 5 maanden zichtbaar. Dit is per persoon verschillend.

Veiligheid

Botuline Toxine of Botox is een uiterst veilig geneesmiddel. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet; voordat het product op de markt werd toegelaten is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt tegen bijvoorbeeld spierspasmen. Bovendien hebben de artsen van Dikrama Clinics jarenlange ervaring met het gebruik van dit middel en zullen zij dit altijd op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid injecteren.

Prijzen botoxbehandeling

Één zone (voorhoofd, frons of kraaienpootjes)
175
Twee zones
325
Drie zones
450
Dubbele wenkbrauwlift
175

Veelgestelde vragen

Bij een juiste toediening van de Botox-injecties is er geen enkele reden om bang te zijn voor het hangen van de wenkbrauwen. De spieren van de kraaienpootjes trekken juist de wenkbrauw iets naar beneden en zullen nu tijdelijk worden uitgeschakeld, waardoor de wenkbrauwspieren hun werk weer beter kunnen doen. Sommige mensen ervaren daarom zelfs juist een liftend effect in de wenkbrauwen na een anti-kraaienpootjes-behandeling.

Uiteraard verandert er iets rond je ogen. Soms vinden mensen een behandeling met Botox in dit gebied niet mooi. Dan kan een behandeling met een filler uitkomst bieden. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een van onze artsen kunnen wij jou vooraf laten zien wat er met je huid gebeurt en krijg je  een advies op maat.

De voorkeursbehandeling tegen kraaienpootjes is die met Botox.
Bij diepe rimpels is het soms noodzakelijk om aanvullend een filler te gebruiken. Alleen een filler rondom de ogen is soms mogelijk. Uiteraard geven onze ervaren artsen goed advies over je situatie en of een behandeling met Botox volstaat of dat voor jou een filler een betere oplossing is.