Botox behandeling

Anti-transpiratie

Overmatig zweten is verleden tijd

Zweten houd je lichaamstemperatuur op peil. Iedereen transpireert, maar de één heftiger dan de ander. Heb je last van overmatig zweten (hyperhidrosis), natte plekken in kleding of hangt er een vervelende zweetgeur om je heen? Een Botox (Botuline Toxine) behandeling onder de oksels kan de uitkomst bieden.

Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

Een hyperhidrosis behandeling met Botox is voorbij voordat je het weet. Nadat je een gezondheidsverklaring en een behandelovereenkomst hebt ingevuld, gaan we meteen van start. De te behandelen gebieden worden afgetekend en er worden dertien tot vijfentwintig prikjes per oksel gezet. De Botox blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen, waardoor de zweetproductie wordt stopgezet.

Je zweet niet of nauwelijks onder je oksels binnen twee dagen tot twee weken na de behandeling.

Als je na twee weken nog steeds overmatig zweet, kom dan gerust langs voor een controle en een eventuele vervolgbehandeling.

De behandeling

Voorbereiding

Geschoren oksels

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur behandeling

5 minuten

Pijn

Milde pijn (5 / 10)

Product

Azzalure

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

3 tot 6 maanden

Prijs

vanaf € 495

Ons team van specialisten

Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

Het verloop van de botox behandeling

Vóór de behandeling
Wij vragen je om enkele dagen van tevoren je oksels te scheren zodat we het behandelgebied goed kunnen aftekenen.
Hersteltijd
In bijna alle gevallen is er niets te zien van de behandelde plek met Botox. Heel soms kunnen er na de hyperhidrosis behandeling roodheid, zwelling of blauwe plekjes optreden.
Na de behandeling
Wij adviseren je op de dag van de behandeling niet intensief te sporten.
Duur resultaat
Na de eerste behandeling heb je drie tot zes maanden plezier van een Botox anti-transpiratie behandeling. Na meerdere behandelingen loopt deze periode op tot gemiddeld zes à negen maanden.
Vóór de behandeling
Wij vragen u om drie of vier dagen van tevoren uw oksels te scheren zodat we het te behandelen gebied goed kunnen aftekenen.
Na de behandeling
Wij adviseren u op de dag van de behandeling niet intensief te sporten.
Hersteltijd
In bijna alle gevallen is er niets te zien aan de behandelde plek met Botox. Heel soms kunnen er na de hyperhidrosis behandeling roodheid, zwelling of blauwe plekjes optreden.
Duur resultaat
Na de eerste behandeling heeft u drie tot zes maanden plezier van een Botox anti -transpiratie behandeling. Na meerdere behandelingen loopt deze periode op tot gemiddeld zes tot negen maanden.

Veiligheid

Botuline Toxine of Botox is een uiterst veilig geneesmiddel. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet; voordat het product op de markt werd toegelaten is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt tegen bijvoorbeeld spierspasmen. Bovendien hebben de artsen van Dikrama Clinics jarenlange ervaring met het gebruik van dit middel en zullen zij dit altijd op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid injecteren.

Prijzen botoxbehandeling

Lage dosering
495
Gemiddelde dosering
575
Hoge dosering
650

Veelgestelde vragen

Theoretisch gezien moet je wel altijd dezelfde hoeveelheid warmte kwijt om je lichaamstemperatuur te reguleren. Aangezien de oksels maar 1% van het totale lichaamsoppervlak bestrijken, merk je niet dat de rest van het lichaam 1% minder zweet.

Er zijn geen specifieke risico’s aan deze behandeling verbonden.

Na twee dagen tot twee weken na de behandeling zweet je niet tot nauwelijks meer onder de oksels. Het wisselt per persoon hoe lang dit aanhoudt. In de loop van de maanden neemt het transpireren geleidelijk aan toe. Wij adviseren een vervolgbehandeling na vier tot negen maanden.

Zolang je niet meer zweet zullen ook de nare luchtjes uitblijven.

Ja, je dient deze behandeling te herhalen. De periode tussen de behandelingen kan wel langer worden in het proces. In een enkel geval, wanneer het zweten stress gerelateerd is bijvoorbeeld, is herhaling niet nodig wanneer de mentale oorzaak is aangepakt. Vaak is er ook sprake van zogenaamd angstzweet. Als je door de Botoxbehandeling deze angst verliest, is het ook niet altijd nodig om de Botoxbehandeling te herhalen.