Botox behandeling

Afhangende mondhoeken

Een vrolijk gezicht

Afhangende mondhoeken ontstaan doordat de spieren die tijdens de normale gezichtsmimiek de mondhoeken naar beneden trekken, permanent aangespannen blijven.

Wanneer afhangende mondhoeken je gezichtsuitdrukking zodanig veranderen dat jij je er niet prettig bij voelt, kan een behandeling met Botox een oplossing zijn.

Kinlijn en putjes Kinlijn en putjes
Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

Als er sprake is van volumeverlies en verslapping van de huid, kan een fillerbehandeling of een combinatie hiervan met botox een duidelijke verbetering geven.

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze artsen word je grondig voorgelicht over de mogelijkheden. Ons advies is altijd op maat en afgestemd op jouw wensen en een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Afhangende mondhoeken Wenkbrauwlift na de Botoxbehandeling

De behandeling

Voorbereiding

Consult met de behandelend arts

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur behandeling

5 minuten

Pijn

Zeer milde pijn (3 / 10)

Product

Botuline Toxine (Botox)

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

3 tot 4 maanden

Prijs

vanaf € 175

Een natuurlijk resultaat

Bij Dikrama Clinics staan wij voor een natuurlijk resultaat. De strakgetrokken gezichten in de media en alle glossy magazines, zijn geen afspiegeling van onze klantenkring. De artsen van Dikrama Clinics kijken goed naar al jouw wensen en mogelijkheden voordat ze een persoonlijk advies geven dat past bij de natuurlijke trekken van jouw gezicht. Wij beginnen liever met één zone Botox om je rustig te laten wennen aan het effect, voordat we, indien gewenst, meerdere zones behandelen. “Less is more” is ons devies.

Ons team van specialisten

Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

Het verloop van de botox behandeling

Vóór de behandeling
Er worden foto’s van het te behandelen gebied gemaakt en je wordt gevraagd een behandelovereenkomst en een gezondheidsverklaring in te vullen.
Hersteltijd
Er is na deze botoxbehandeling tegen afhangende mondhoeken geen hersteltijd. Soms kan het behandelde gebied gevoelig zijn. De kans op een blauw plekje is minimaal.
Na de behandeling
Wij adviseren je na de Botoxbehandeling van afhangende mondhoeken dezelfde dag niet te sporten en gedurende 2 uur na de behandeling niet te gaan liggen.
Duur resultaat
Na twee dagen tot twee weken na de behandeling ontspant de behandelde spier zich. Het resultaat blijft gemiddeld vier maanden zichtbaar.
Vóór de behandeling
Er worden foto’s van het te behandelen gebied gemaakt en u wordt gevraagd een behandelovereenkomst en een gezondheidsverklaring in te vullen.
Na de behandeling
Wij adviseren u na de Botoxbehandeling van afhangende mondhoeken dezelfde dag niet te sporten, geen yoga te beoefenen en gedurende 2 uur na de behandeling niet te gaan liggen of te bukken.
Hersteltijd
Er is na deze botoxbehandeling tegen afhangende mondhoeken geen hersteltijd. Soms kan het behandelde gebied gevoelig zijn. De kans op een blauw plekje is minimaal.
Duur resultaat
Na twee dagen tot twee weken na de behandeling wordt de behandelde spier immobiel. Het resultaat blijft gemiddeld vier maanden zichtbaar.

Veiligheid

Botuline Toxine of Botox is een uiterst veilig geneesmiddel. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet; voordat het product op de markt werd toegelaten is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt tegen bijvoorbeeld spierspasmen. Bovendien hebben de artsen van Dikrama Clinics jarenlange ervaring met het gebruik van dit middel en zullen zij dit altijd op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid injecteren.

Prijzen botoxbehandeling

Één zone (frons, voorhoofd, kraaienpootjes, afhangende mondhoeken, kin, dubbele wenkbrauwlift)
175
Twee zones
325
Drie zones
450

Veelgestelde vragen

Uiteraard verandert er iets in het gezicht wanneer de mondhoeken zijn behandeld met Botuline Toxine. Het komt soms voor dat iemand dit als onnatuurlijk ervaart. Hangende mondhoeken maken de gezichtsuitdrukking vaak nors, verbitterd of ontevreden. Het effect van Botuline Toxine-injecties in deze zone is dat het gezicht een zachtere en meer tevreden uitstraling krijgt. Dat wordt juist als positief ervaren. 

Integendeel! Doordat je de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor afhangende mondhoeken een tijd lang niet hebt gebruikt, kun je het gebruik van deze spiertjes wat verleren.

Zoals bij elke behandeling, zijn er ook risico’s verbonden aan een behandeling van de mondhoeken. In dit gebied komen veel spieren samen. Als een ander spiertje in dit gebied ook wordt beïnvloed, kan dit een asymmetrie van de mondhoek of lach geven. In de meeste gevallen kan dit verholpen worden, maar in een enkel geval moet je een aantal weken wachten. 

In de meeste gevallen verandert er niet veel aan uw natuurlijke lach.