Overige behandelingen

Vitaminen infuustherapie

Balans tussen lichaam en geest

Vol trots bieden wij je onze eigen op maat gemaakte vitaminen infuustherapie aan! 

Dit omdat het leven uit uitdagingen bestaat en ook nog wel eens onverwachts uit de hoek kan komen. Naast onverwachte leuke momenten kan het leven immers ook veeleisend, hectisch en stressvol zijn. Door al deze elementen die in het leven voorkomen, loert het gevaar dat ons energieniveau uit balans raakt. Vitaminen infusen vormen een snelle behandeling ter herstel van deze disbalans. 

Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

Middels infusen worden vocht, vitamines en mineralen rechtstreeks in de bloedbaan toegediend. Het spijsverteringsstelsel wordt hierbij omzeild met als resultaat een  verhoogde beschikbaarheid van deze stoffen, ter aanvulling en herstel van een goed energieniveau (en weerstand).

In het leven kan iedereen geconfronteerd worden met een periode van deadlines, spanningen en of ziektes waardoor we minder goed in staat zijn om voldoende gezond te eten en zelfzorg toe te passen. Middels een vitaminen infuus kunnen de tekorten aan bouwstoffen makkelijk, snel en adequaat aangevuld worden. 

Ingrijpende gebeurtenissen zoals rouwverwerking bij verlies en of scheiding zijn hier voorbeelden van, maar ook een bruiloft, het starten van een nieuwe onderneming of een verhuizing zijn indringende gebeurtenissen waardoor je even uit balans kan raken.

Infuustherapie
De behandeling
Voorbereiding

15 minuten van tevoren aanwezig zijn

Verdoving

Niet nodig

Duur behandeling

30-45 minuten

Pijn

Zeer milde pijn (3 / 10)

Product

Vitamine A, Vitamine B complex, Vitamine C, Vitamine D, Vitamine E, Selenium, Natriumchloride, Kaliumchloride, Calciumchloridedihydraat

Veiligheid

Uiterst veilig

Duurzaamheid

Dagen tot enkele weken

Prijs

vanaf € 150

Onze infuustherapie kan ook worden toegepast ter ondersteuning van een behandeling van (chronische) ziektes, ter voorbereiding of ter herstel van een medische ingreep. Het helpt zelfs tegen verzachting van misselijkheid bij een zwangerschap.  

Mocht je nog steeds op zoek zijn naar een oplossing voor de zogeheten winterdip, ook hiervoor leent een vitaminen infuustherapie behandeling zich ook uitstekend. 

We hebben terugkerende cliënten in ons bestand die zweren bij een behandeling tegen een hang-over, bij een jetlag en of ter ondersteuning en voorbereiding van een sportprestatie. 

U kunt een vrijblijvend en kosteloos consult boeken in onze kliniek te Utrecht om uw wensen te bespreken met het infuus therapie team, bestaande uit een arts en anesthesiemedewerker. De arts bepaalt of een vitaminen infuustherapie voor u geschikt is. Voordat u de kamer in gaat bij de arts vult u een medische vragenlijst in zodat wij op de hoogte zijn van uw gezondheid. Indien uw gezondheid de behandeling toestaat, worden vooraf aan de behandeling uw vitale functies gecontroleerd. Deze zijn expliciet voor uw dossier, mede om het voor en na resultaat vast te stellen. 

De voordelen
 • Direct resultaat
 • Verhoogde beschikbaarheid antioxidanten
 • Optimalisering mineraalhuishouding
 • Omzeiling van spijsverteringsstelsel
 • Optimalisering vitaminen huishouding
 • Rehydratie
De indicatie

Aan de hand van uw gezondheid, unieke eigenschappen, wensen en verwachtingen optimaliseren wij uw vocht, mineralen en vitaminen huishouding.

De meest populaire indicaties zijn:

 • Rehydratie
 • Ontgiften
 • Ondersteuning van weerstand
 • Ondersteuning van energiehuishouding
 • Ondersteuning in herstel en balans

De vitaminen infuusbehandeling

Een vitaminen infuusbehandeling wordt door een team van een arts en een anesthesiemedewerker van de Dikrama Clinics aangeboden. De behandeling bestaat uit een mineralen oplossing, eventueel aangevuld met o.a. vitamines en antioxidanten. Nadat u een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst heeft ingevuld, worden u vitale functies gecontroleerd. Vervolgens wordt in een comfortabele houding, een infuusnaald aangebracht in een bovenste extremiteit.  Middels een infuussysteem wordt de oplossing rechtstreeks in uw bloedbaan toegediend. De behandeling optimaliseert uw vocht, mineralen en vitaminen huishouding. De resultaten zijn grotendeels al direct merkbaar of volgen binnen enkele uren na de behandeling en houden enkele dagen tot weken aan.

Uiteraard bespreken wij vooraf de mogelijkheden afgestemd met uw wensen en of verwachtingen. 

Ons team van specialisten
Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

Het verloop van de infuustherapie

Vóór de behandeling
Kom in comfortabele kleding waar de bovenarm gemakkelijk ontbloot kan worden.
Duur resultaat
Het resultaat van een vitaminen infuus behandeling is grotendeels al direct merkbaar of volgen binnen enkele uren na de behandeling en houden enkele dagen tot weken aan. De behandelfrequentie is variabel en afhankelijk van de wensen, de verwachtingen en de gekozen samenstelling van de vitaminen infuustherapie.
Na de behandeling
U kunt vrijwel direct weer starten met uw dagelijkse bezigheden. Een herstelperiode is niet geïndiceerd. In de eerste dagen is er kans op zwelling en een blauw plekje op de insteekopening van de infuusnaald. De eventuele zwelling en blauwe plek duurt enkele dagen.
Vóór de behandeling
Kom in comfortabele kleding waar de bovenarm gemakkelijk ontbloot kan worden.
Na de behandeling
U kunt vrijwel direct weer starten met uw dagelijkse bezigheden. Een herstelperiode is niet geïndiceerd. In de eerste dagen is er kans op zwelling en een blauw plekje op de insteekopening van de infuusnaald. De eventuele zwelling en blauwe plek duurt enkele dagen.
Duur resultaat
Het resultaat van een vitaminen infuus behandeling is grotendeels al direct merkbaar of volgen binnen enkele uren na de behandeling en houden enkele dagen tot weken aan. De behandelfrequentie is variabel en afhankelijk van de wensen, de verwachtingen en de gekozen samenstelling van de vitaminen infuustherapie.
Veiligheid

Vitamine infuustherapie is een veilig medische behandeling. De geneesmiddelen die gebruikt worden om de infuustherapie te realiseren vallen allen onder de geneesmiddelenwet. De effectiviteit, de bijwerkingen en eventuele complicaties zijn uitgebreid onderzocht en beschreven. De toegepaste doseringen blijven binnen de aanvaardbare bovengrens van de maximale dosering per dag. 

Vitamine infuustherapie wordt al sedert jaar en dag uitgebreid in de reguliere medische wereld toegepast ter behandeling van tekorten in de dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

Prijzen infuustherapie

Prijs

Rehydration

€ 150

mineralenvloeistof bestaande uit o.a. calciumchloride, natriumchloride, kaliumchloride, natriumlactaat, gezuiverd water

Recharge – detox

€ 175

mineralenvloeistof i.c.m. antiemetica en analgetica

Refit – excersice & sport

€ 175

mineralenvloeistof i.c.m. vit B complex en C

Refresh – hair & beauty

€ 200

mineralenvloeistof i.c.m. vit D, E, selenium

Rehealth – vitamins & energy

€ 225

mineralenvloeistof i.c.m. vit A, B complex, C,D,E

Veelgestelde vragen over infuustherapie

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek, kijkt de arts van de Dikrama Clinics wat voor u de beste behandeling is. Hierbij is uw gezondheid, uw medische voorgeschiedenis, uw eigenschappen, uw wensen en verwachtingen van belang. We adviseren een behandeling die uw natuurlijke kwaliteiten aanvullen en verbeteren. De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vitaminen infuusbehandeling.