Botox behandeling

Voorhoofdsrimpels

Een gezicht zonder zorgen

Het vaak optrekken van de wenkbrauwen veroorzaakt voorhoofdsrimpels en naarmate je ouder wordt, zullen deze rimpels steeds zichtbaarder worden. Het gebruik van veel mimiek veroorzaakt deze lijnen in het voorhoofd. Daarnaast spelen erfelijkheid,  overmatige blootstelling aan UV-licht en roken een rol.

Voorhoofdsrimpels Voorhoofdsrimpels
Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

De rimpels in het voorhoofd kunnen gezichtsbepalend zijn, ze zorgen voor een verouderde en vermoeide uitstraling. Een behandeling met Botox (Botuline Toxine) kan uitkomst bieden.  Dikrama Clinics heeft de kennis in huis om jou weer een uitgeruste uitstraling te geven. Tijdens een gratis intakegesprek met de arts worden alle opties van Botox in het voorhoofd besproken. Soms wordt een wenkbrauwlift of de groef tussen de wenkbrauwen, de zogeheten frons, ook besproken omdat deze behandelingen vaak samengaan met het behandelen van het voorhoofd.

Heel soms komt het voor dat het voorhoofd niet geschikt is voor Botox. Je kijkt dan samen met de arts of er eventueel wel een filler gebruikt kan worden.

voorhoofd-voor voorhoofd-na
Voorhoofdsrimpels Voorhoofdsrimpels

De behandeling

Voorbereiding

Consult met de behandelend arts

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur behandeling

5 minuten

Pijn

Zeer milde pijn (3 / 10)

Product

Azzulure

Veiligheid

Uiterst veilig

Duurzaamheid

3 tot 6 maanden

Prijs

vanaf € 175

De behandeling

Veel vrouwen en mannen plannen deze behandeling in tijdens hun lunchpauze. De behandeling kost namelijk niet veel tijd, voor je het weet sta je weer buiten om verder te gaan met je dag. Bij binnenkomst worden er foto’s gemaakt en nadat je een gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst hebt ingevuld, kan de behandeling direct van start. 

Ons team van specialisten

Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

Het verloop van de botoxbehandeling tegen voorhoofdsrimpels

Vóór de behandeling
Als je voor het eerst bij Dikrama Clinics komt, vragen wij je een medische vragenlijst in te vullen. Daarna desinfecteert de arts het voorhoofd en tekent de prikpunten af. Er zijn gemiddeld zes tot acht prikjes met Botox nodig voor het gewenste resultaat bij een behandeling van rimpels in het voorhoofd.
Hersteltijd
Er staat geen hersteltijd voor deze behandeling. Ben je geholpen tijdens je lunchpauze? Dan kun je meteen weer aan het werk! 
Ontstaat er na de behandeling een blauw plekje? Dan kun je dit plekje gerust camoufleren met make up.
Na de behandeling
De dag van de behandeling raden wij je niet te gaan sporten. Wel adviseren wij je de voorhoofdspier na de behandeling juist te gebruiken, hierdoor verdeelt de Botox zich beter over de spier. 
Let op: gedurende twee uur na de botox behandeling mag u NIET gaan liggen.
Duur resultaat
Binnen twee tot veertien dagen na de behandeling ontspant de behandelde spier, met als resultaat dat je rimpels verzachten. Bij diepere groeven in het voorhoofd adviseert Dikrama Clinics om de voorhoofd behandeling met Botox te combineren met een filler en na twee tot vier weken terug te komen om samen met de arts een eventuele vervolgbehandeling te bespreken. Dikrama Clinics werkt volgens de less is more filosofie en zal altijd streven naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.
Vóór de behandeling
Als u voor het eerst bij Dikrama Clinic komt, vragen wij u een medische vragenlijst in te vullen. Daarna desinfecteert de arts het gebied rondom de frons en tekent de prikpunten af. Er zijn gemiddeld vijf tot zeven prikjes met Botox nodig voor het gewenste resultaat bij een behandeling van rimpels in het voorhoofd.
Na de behandeling
De dag van de behandeling raden wij u niet te gaan sporten (ook geen yoga of pilates). Wel adviseren wij u de voorhoofdspier na de behandeling juist te gebruiken, hierdoor verdeelt de Botox zich beter over de spier. 
Let op: gedurende twee uur na de botox behandeling mag u NIET gaan liggen.
Hersteltijd
Er staat geen hersteltijd voor deze behandeling. Bent u geholpen tijdens uw lunchpauze dan kunt u meteen weer aan het werk! 
Ontstaat er na de behandeling een blauw plekje dan kunt u dit plekje gerust camoufleren met make up.
Duur resultaat
Binnen twee tot veertien dagen na de behandeling wordt de spier die behandeld is immobiel, met als resultaat dat uw rimpels verzachten. Bij diepere groeven in het voorhoofd adviseert Dikrama Clinic om de voorhoofd behandeling met Botox te combineren met een filler en na twee tot vier weken terug te komen om samen met de arts een eventuele vervolgbehandeling te bespreken. Dikrama Clinic werkt volgens de less is more filosofie en zal altijd streven naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Veiligheid

Botuline Toxine of Botox is een uiterst veilig geneesmiddel. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet; voordat het product op de markt werd toegelaten is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt tegen bijvoorbeeld spierspasmen. Bovendien hebben de artsen van Dikrama Clinics jarenlange ervaring met het gebruik van dit middel en zullen zij dit altijd op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid injecteren.

Prijzen botoxbehandeling

Één zone (voorhoofd, frons of kraaienpootjes)
175
Twee zones
325
Drie zones
450
Dubbele wenkbrauwlift
175

Veelgestelde vragen

Het is geen pijnlijke behandeling. Je kan de vloeistof en beetje voelen prikken, maar dat duurt maar enkele seconden.

Je hoeft je niet voor te bereiden op een botox behandeling. Het is een hele snelle behandeling; ook wel een lunchtime treatment genoemd. Voor je het weet sta je buiten en niemand die er wat van ziet!

De voorhoofdsspier zorgt ervoor dat je de wenkbrauwen op kunt trekken. Het gedeelte van de spier vlak boven de wenkbrauwen behandelen wij niet, waardoor je nog steeds de wenkbrauwen op en neer kunt bewegen. Het middelste en bovenste gedeelte van de spier kan wel behandeld worden, waardoor de rimpels verminderen. 
 
Verlies je toch te veel aan mimiek bij een normale botox behandeling van het voorhoofd, dan is misschien een botox light behandeling een optie voor je!

Bij een botox light behandeling wordt de helft van de eenheden van de normale botoxbehandeling geïnjecteerd.