Botox behandeling

Tandenknarsen

Ontspannen kaken

Tandenknarsen is een gevolg van een verhoogde spierspanning in de kauwspier. Deze overactiviteit kan ontstaan door stressvolle situaties, maar kan ook ongemerkt voortdurend aanwezig zijn. Dit kan pijn of verkramping van de kauwspier tot gevolg hebben, wat tevens kan uitstralen naar de nekspieren. Overdag kun je dit mogelijk nog corrigeren, in de nacht helaas niet. Het is vrijwel altijd mogelijk om tandenknarsen tegen te gaan met een behandeling met Botox (Botuline Toxine).

kaaklijn-voor kaaklijn-na
Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

Door de Botox te injecteren in de kauwspier zal de spier zich (deels) ontspannen. Hierdoor vermindert de spierspanning, stopt het tandenknarsen en verdwijnt de verkramping en de pijn in de betreffende spier.

Doordat met botox de kauwspier (deels) ontspant, zal deze spier na enkele weken ook in omvang afnemen. Dit geeft versmalling van de kaaklijn, wat esthetisch gezien een mooie bijkomstigheid kan zijn. 

kaaklijn-voor2 kaaklijn-na2

De behandeling

Voorbereiding

Consult met de behandelend arts

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur behandeling

5 minuten

Pijn

Zeer milde pijn (1 / 10)

Product

Botuline Toxine (Botox)

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

3 tot 6 maanden

Prijs

vanaf € 350

Een natuurlijk resultaat

Bij Dikrama Clinics staan wij voor een natuurlijk resultaat. De strakgetrokken gezichten in de media en alle glossy magazines, zijn geen afspiegeling van onze klantenkring. De artsen van Dikrama Clinics kijken goed naar al je wensen en mogelijkheden voordat ze een persoonlijk advies geven dat past bij de natuurlijke trekken van jouw gezicht. Wij beginnen liever met één zone Botox om je rustig te laten wennen aan het effect, voordat we, indien gewenst, meerdere zones behandelen. “Less is more” is ons devies.

Ons team van specialisten

Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

Het verloop van de botox behandeling

Vóór de behandeling
Als je voor het eerst bij Dikrama Clinics komt, wordt je gezondheid in kaart gebracht en geef je de arts toestemming tot de Botoxbehandeling tegen tandenknarsen.
Hersteltijd
De Botoxbehandeling tegen tandenknarsen is snel gedaan en geeft nauwelijks bijwerkingen. In een enkel geval is er een blauw plekje te zien na de behandeling.
Na de behandeling
Op de dag van de Botoxbehandeling adviseren wij niet te sporten. De eerste twee uur na de behandeling mag je niet gaan liggen.
Duur resultaat
Tussen twee dagen en twee weken in zal de ontspanning van de kauwspier optreden en daarmee het tandenknarsen verminderen. Je hebt gemiddeld vier tot zes maanden plezier van deze Botoxbehandeling tegen tandenknarsen.
Vóór de behandeling
Als u voor het eerst bij Dikrama Clinics komt, wordt uw gezondheid in kaart gebracht en geeft u de arts toestemming tot de Botoxbehandeling tegen tandenknarsen.
Na de behandeling
Op de dag van de Botoxbehandeling adviseren wij niet te sporten en/of yoga te beoefenen. De eerste twee uur na de benadeling mag u niet gaan liggen of te bukken.
Hersteltijd
De Botoxbehandeling tegen tandenknarsen is snel gedaan en geeft nauwelijks bijwerkingen. In een enkel geval is er een blauw plekje te zien na de behandeling.
Duur resultaat
Tussen twee dagen en twee weken in zal de ontspanning van de kauwspier optreden en daarmee het tandenknarsen verminderen. U heeft gemiddeld vier tot zes maanden plezier van deze Botoxbehandeling tegen tandenknarsen.

Veiligheid

Botuline Toxine of Botox is een uiterst veilig geneesmiddel. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet; voordat het product op de markt werd toegelaten is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt tegen bijvoorbeeld spierspasmen. Bovendien hebben de artsen van Dikrama Clinics jarenlange ervaring met het gebruik van dit middel en zullen zij dit altijd op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid injecteren.

Prijzen botoxbehandeling

Één zone (voorhoofd, frons of kraaienpootjes)
175
Twee zones
325
Drie zones
450

Veelgestelde vragen

Nee, wij behandelen alleen de overactieve spieren en niet de spieren die je juist hard nodig heeft. Je zult merken dat je gezicht meer ontspannen is en er rustiger uit ziet. 

Doordat met botox de kauwspier (deels) ontspant, neemt deze ook geleidelijk in omvang af. Hierdoor zullen de brede kaakhoeken slinken en krijgt het gezicht weer een mooie V-lijn.

Integendeel! Doordat de overactiviteit van de kauwspieren die het tandenknarsen veroorzaakt door een botox behandeling afneemt, stopt het tandenknarsen. In heel veel gevallen kan door het regelmatig herhalen van de behandeling het resultaat steeds langer aanhouden. Dit komt doordat de spieren afleren deze constant aan te spannen.

In principe zal bij iedereen het tandenknarsen verminderen of verdwijnen. Er zijn uiteraard uitzonderingen; een klein percentage van de mensen dat een Botoxbehandeling ondergaat, breekt de Botox snel af. 

Dit kan verschillen per persoon. Gemiddeld dient de behandeling drie keer herhaald te worden in het eerste jaar. Vervolgens kan het resultaat steeds langer aanhouden waardoor het mogelijk twee tot drie keer per jaar herhaald dient te worden.

De kaakspier is een vrij geïsoleerde spier waardoor de kans op complicaties uiterst klein is. 

In uitzonderlijke gevallen kan er asymmetrie ontstaan in het gezicht omdat er andere omliggende spiertjes ontspannen door de Botox. Dit is uiteraard van tijdelijke aard.

Verder kan de spierkracht in de kaak afnemen wat als storend kan worden ervaren. Bij een eventuele vervolgbehandeling kan hier de dosering op worden aangepast.