Fillers

Fillers zijn van oorsprong bedoeld om de natuurlijke lichaamsvorm te herstellen na een chirurgische ingreep; een medisch doel. 

De fillers waar de artsen van Dikrama Clinics mee werken zijn gemaakt van hyaluronzuur. Deze stof komt van nature voor in ons lichaam, zo’n 50% van het hyaluronzuur bevindt zich in het bindweefsel in de huid. 

Hyaluronzuur is sterk waterbindend; één molecuul kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden. Het doet dienst als schokdemper en smeermiddel voor onze gewrichten, zenuwen, haar, huid en ogen. Fillers zijn ook zeer geschikt om volumeverlies in het gezicht aan te pakken. De filler vloeistof wordt onder de huid gespoten, trekt vocht aan en houdt het op de op te vullen plek vast. Zo wordt het volume hersteld. 

Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, worden de fillers vanzelf door het lichaam afgebroken in de loop der tijd. Bij Dikrama Clinics hoeft u niet bang te zijn voor een overgevuld Hollywood gezicht, wij gebruiken liever wat minder product in meerdere sessies om het resultaat te bereiken dat het beste bij u past en zo natuurlijk mogelijk oogt.

U kunt bij Dikrama Clinics terecht voor een fillerbehandeling van onder andere de wallen, lippen, slapen en wangen. Maar ook een kaaklijncorrectie en een neuscorrectie kunnen worden uitgevoerd met behulp van fillers, zonder dat er een mes aan te pas komt!

Fillers kunnen in bepaalde gevallen samen met Botox worden ingezet voor een optimaal resultaat.

Neus-lippenplooi Neus-lippenplooi
IMG_0518-bewerkt IMG_0518-bewerkt3
Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

IMG_0593-2-bewerkt IMG_0593-2-bewerkt3
Traangootbehandeling Traangootbehandeling
liquid-voor liquid-na

Veelgestelde vragen

Wij gebruiken fillers om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, de bekende lijnen rond de mond te verminderen, om wallen en donkere kringen onder de ogen te laten verdwijnen, vollere lippen te creëren, gezichtscontouren opnieuw vorm te geven.

Injectables is een verzamelnaam voor producten die met een naald worden geïnjecteerd. Botuline Toxine (botox) en fillers zijn producten met een totaal andere werking. Botox ontspant de spieren waardoor ook de huid ontspant. Een filler vult de huid op, bijvoorbeeld onder rimpels, maar ook in lippen, wangen en jukbeenderen.

Om de zeer kleine kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij u om (indien mogelijk en in overleg met uw arts) te stoppen met bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen. Het is ook raadzaam om enkele dagen voor de behandeling geen voedingssupplementen of visolie meer in te nemen. Tevens adviseren wij het gebruik van (homeopatische) Arnica druppels. U kunt hier 5 dagen voor de behandeling mee beginnen. (met de hoogste dosering, deze staat aangegeven op de verpakking)

Wij werken voornamelijk met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, zoals de merken Restylane, Saypha, Radiesse. Dit zijn allemaal 100% biologisch afbreekbare  producten die ook actief kunnen worden opgelost. Wij gebruiken bewust verschillende merken, omdat elk merk zijn goede eigenschappen heeft. Zo is Saypha heel geschikt voor contouren omdat het lekker stevig is en geeft Restylane een heel mooi resultaat onder de ogen of in de lippen. Producten als Radiesse of Sculptra gebruiken wij op aanvraag. Per behandeling wordt gekeken welk merk voor u het meest geschikt is, bijvoorbeeld Restylane voor ‘fine sculpting’ of Saypha voor grotere volumes.  De artsen van Dikrama  clinics gebruiken enkel alleen rimpelvullers waarvan studies hebben aangetoond dat deze werkzaam, veilig  op de lange termijn en duurzaam zijn. Veiligheid voorop!

Een filler-behandeling is behoorlijk duurzaam. Afhankelijk van de soort filler die wordt gebruikt, blijft het resultaat ongeveer negen maanden tot een jaar goed zichtbaar. Daarna neemt het resultaat langzaam af. Iedereen is anders en daarom is deze vermindering per persoon verschillend.

Er zijn veel verschillende soorten fillers op de markt. Wij werken voornamelijk met de fillers op basis van hyaluronzuur. Bent u eerder behandeld met een andere tijdelijke filler, probeer dan er achter te komen met welk middel u behandeld bent. Zo kunnen onze artsen goed inschatten of een filler op een andere zal reageren. Zijn er ooit permanente fillers gebruikt dan adviseren wij u om onnodig risico te vermijden en niet meer in hetzelfde gebied te behandelen.

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Dit is een doorzichtige lichaamseigen gel. Terwijl Botuline Toxine de spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels, lijnen en fronsen wegtrekken, vult een filler juist tijdelijk een groef, plooi of rimpel op. 
Dikrama clinics werkt alleen met A-merken hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof in het bindweefsel, zenuwweefsel, epitheelweefsel en in de huid. Deze glucose bouwsteen zorgt ervoor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft. Met de hyaluronzuren in de fillers die wij gebruiken, zijn al tientallen miljoenen behandelingen uitgevoerd en daarmee ook de veiligheid op langer termijn bewezen.

Nee, wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk kunnen zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Ons team van specialisten

Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij