Botox behandeling

Hals

Vermindert de tekenen van ouder worden

Bedek je steeds vaker je hals met een sjaaltje, blijven favoriete sieraden opgeborgen? Veel mensen voelen zich onprettig wanneer ze gekleed zijn met een blote hals. Op de hals zijn de sporen van ouderdom namelijk goed zichtbaar.

Maar het natuurlijke verouderingsproces zorgt niet ‘in zijn eentje’ voor verlies van elasticiteit. Ook UV-licht en roken zijn boosdoeners en doen de hals geen goed.

Botoxbehandeling hals vóór Botoxbehandeling hals na

Ons team van specialisten

Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

De huid van de hals gaat er niet alleen slapper uit zien door bovenstaande elementen, maar de huid gaat ook slapper aanvoelen.
Doordat de spieren in de hals deze verslapping tegen proberen te gaan, ontstaan er verticale en horizontale lijnen. 

Bij sommige mensen die fanatiek sporten, kunnen bij aanspannen zeer opvallende verticale halsbanden zichtbaar worden.

Met Botox (Botulinetoxine) is het mogelijk om de verticale en horizontale lijnen te verzachten en de huid te verstrakken. Door frequente herhaling is het ook mogelijk om de bestaande rimpels te verminderen. 

Botoxbehandeling hals vóór Botoxbehandeling hals na

De behandeling

Voorbereiding

Consult met de behandelend arts

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur behandeling

10 minuten

Pijn

Zeer milde pijn (1 / 10)

Product

Azzalure

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

3 tot 6 maanden

Prijs

vanaf € 175

De behandeling

Tijdens het aanspannen van de hals, worden de verticale halsbanden afgetekend. Deze worden over de gehele lengte met prikjes behandeld met een tussenafstand van 1-2 cm. 

Hierdoor zullen de verticale halsbanden verzachten, de rimpels afnemen en de huid verstrakken.  

Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

Het verloop van de botox behandeling

Vóór de behandeling
Als je voor het eerst bij Dikrama Clinics komt, word je gezondheid in kaart gebracht en geef je de arts toestemming voor de Botox behandeling om de halslijnen en -banden te verzachten.
Hersteltijd
De Botoxbehandeling voor het verzachten van halslijnen en -banden is snel gedaan en heeft nauwelijks bijwerkingen. Er kunnen wel blauwe plekjes ontstaan die de volgende dag met make up gecamoufleerd mogen worden en veelal na een week helemaal weg zijn.
Na de behandeling
Op de dag van de Botox behandeling adviseren wij niet te sporten. De eerste twee uur na de behandeling mag je niet gaan liggen.
Duur resultaat
De verbetering zal gemiddeld tussen twee dagen en twee weken zichtbaar zijn. Je hebt gemiddeld vier maanden plezier van deze Botoxbehandeling. Jouw favoriete ketting haal je zeker weer tevoorschijn.
Vóór de behandeling
Als u voor het eerst bij Dikrama Clinics komt, wordt uw gezondheid in kaart gebracht en geeft u de arts toestemming tot de Botox behandeling voor verzachting van de halslijnen- en banden.
Na de behandeling
Op de dag van de Botox behandeling adviseren wij niet te sporten en/of yoga te beoefenen. De eerste twee uur na de behandeling mag u niet gaan liggen of bukken.
Hersteltijd
De Botox Behandeling voor het verzachten van halslijnen en -banden is snel gedaan en heeft nauwelijks bijwerkingen. Er kunnen wel blauwe plekjes ontstaan die de volgende dag met make up gecamoufleerd mogen worden en veelal na een week helemaal weg zijn.
Duur resultaat
De verbetering zal gemiddeld tussen 2 dagen en 2 weken zichtbaar zijn. U heeft gemiddeld vier maanden plezier van deze Botoxbehandeling. Uw favoriete ketting haalt u zeker weer tevoorschijn.

Veiligheid

Botuline Toxine of Botox is een uiterst veilig geneesmiddel. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet; voordat het product op de markt werd toegelaten is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt tegen bijvoorbeeld spierspasmen. Bovendien hebben de artsen van Dikrama Clinics jarenlange ervaring met het gebruik van dit middel en zullen zij dit altijd op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid injecteren.

Prijzen botoxbehandeling

Één zone (voorhoofd, frons of kraaienpootjes)
175
Twee zones
325
Drie zones
450

Veelgestelde vragen

Nee, de halsspier (platysma) is een hele grote spier. Wij behandelen alleen het overactieve gedeelte. De nekspieren behandelen wij met deze behandeling niet. Je zult merken dat de hals er juist strakker, rustiger en jonger uitziet. 

Meestal besteden mensen veel aandacht aan hun gezicht en wordt de hals vergeten. Hierdoor kan het zijn dat de hals er ten opzichte van het gezicht veel ouder uitziet. Door de hals te behandelen, wordt deze scheve balans juist hersteld.

Integendeel! Bij regelmatig behandelen van de hals met Botox, zullen de lijnen en rimpels juist steeds minder worden. Na een eenmalige behandeling, zal de hals er na uitwerking van de Botox uitzien, zoals voor de behandeling. 

In principe zal bij iedereen de halslijnen en rimpels verbeteren. Er zijn mensen waarbij alleen sprake is van huidverslapping of vetophoping zonder dat er veel spieractiviteit van de hals is. In dit geval zal Botox weinig verbetering geven. 

Dit kan verschillen per persoon. Wij adviseren meestal de behandeling drie keer te herhalen in het eerste jaar, vervolgens komt het regelmatig voor dat het resultaat steeds langer aanhoudt.

De halsspier is een vrij geïsoleerde spier waardoor de kans op complicaties uiterst klein is. 

Het kan zijn dat er na de behandeling een enkele verticale hals band meer zichtbaar is dan de andere. Die kan dan alsnog na twee tot vier weken bij behandeld worden.