Botox behandeling

Kaaklijn versmallen

Een smalle kaaklijn met Botox

Soms zijn de kauwspieren heel sterk ontwikkeld waardoor de kaaklijn te breed lijkt. Wij zien vaak dat mannen hier juist blij mee zijn maar dat vrouwen een te brede kaaklijn bij zichzelf storend vinden. Een brede kaaklijn is genetisch bepaald en komt vaker voor bij mensen met een Aziatische achtergrond. Als het accent op een brede kaaklijn ligt dan kan het zo zijn dat de jukbeenderen minder duidelijk te zien zijn. De verhouding tussen de jukbeenderen en de kaaklijn (jawline slimming) is een belangrijke factor voor een zachte uitstraling en de V-vorm van het gezicht. Voor een meer zichtbare V-lijn in het gezicht, kan Botox de kauwspieren gedeeltelijk laten ontspannen. Op deze manier neemt de omvang van de spier af en versmalt de kaaklijn. Doordat de kaaklijn smaller wordt, is de V-lijn van het gezicht beter te zien. Na het behandelen van de kaaklijn met Botox oogt het gezicht slanker en jeugdiger en komt het accent meer op de jukbeenderen te liggen.

kaaklijn-voor kaaklijn-na
Best gewaardeerde cosmetische kliniek van Nederland

Gespecialiseerde én gecertificeerde artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

Dé meest holistische cosmetische kliniek

Voor jou
met aandacht

Het versmallen van de kaaklijn is vooral populair bij mensen waarbij de hoeken van de kaaklijn breder zijn dan gewenst. De kauwspieren behandelen met Botox zorgt ook voor het verminderen van pijnklachten/tandenknarsen. (Deze klachten zijn vaak het gevolg van een te hoge spanning in de te sterk ontwikkelde kaakspieren). Deze behandeling (jawline slimming treatment) bestaat uit het geven van een paar Botox-injecties, gemiddeld drie tot vier prikjes per kant.
De kaaklijn wordt geleidelijk smaller. Het resultaat is gemiddeld na acht weken volledig zichtbaar. Om de kaaklijn smal te houden, dient deze behandeling elke drie tot zes maanden herhaald te worden. Na twee weken kun je wel al voelen of de kaakspieren daadwerkelijk minder worden aangespannen en of je daardoor dus ook minder pijn ervaart van het tandenknarsen.

kaaklijn-voor2 kaaklijn-na2

De behandeling

Voorbereiding

Consult met de behandelend arts

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur behandeling

5 minuten

Pijn

Zeer milde pijn (1 / 10)

Product

Botuline Toxine (Botox)

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

3 tot 6 maanden

Prijs

€ 350

Een natuurlijk resultaat

Bij Dikrama Clinics staan wij voor een natuurlijk resultaat. De strakgetrokken gezichten in de media en alle glossy magazines, zijn geen afspiegeling van onze klantenkring. De artsen van Dikrama Clinics kijken goed naar al jouw wensen en mogelijkheden voordat ze een persoonlijk advies geven dat past bij de natuurlijke trekken van je gezicht. Wij beginnen liever met één zone Botox om je rustig te laten wennen aan het effect, voordat we, indien gewenst, meerdere zones behandelen. “Less is more” is ons devies.

Ons team van specialisten

Petra Dikrama
Jocelyne Dikrama
Irene Veth
Efrem Shiferaw
Aangesloten bij

Het verloop van de botox behandeling

Vóór de behandeling
Als je voor het eerst bij Dikrama Clinics komt, word jouw gezondheid in kaart gebracht en geef je de arts schriftelijk toestemming voor de gekozen behandeling met Botox. Er worden gemiddeld drie prikjes gezet per kant om de kaakspier te laten ontspannen.
Hersteltijd
De Botox behandeling voor het versmallen van de kaken is snel gedaan en heeft nauwelijks bijwerkingen. In een enkel geval is er een blauw plekje te zien na de behandeling.
Na de behandeling
Op de dag van de Botox behandeling adviseren wij niet te sporten. De eerste twee uur na de behandeling mag je niet gaan liggen.
Duur resultaat
Als de spieren in jouw kaken behandeld zijn met Botox, is het eindresultaat nog niet meteen merkbaar. Versmalling van de kaaklijn is een geleidelijk proces. Het definitieve resultaat is vaak pas na ongeveer 4-8 weken zichtbaar.
Vóór de behandeling
Nadat er foto’s van u zijn gemaakt voor uw dossier en u een behandelovereenkomst heeft getekend gaat de behandeling van start.
Na de behandeling
Op de dag van de Botox behandeling adviseren wij niet te sporten en/of yoga te beoefenen. De eerste twee uur na de behandeling mag u niet gaan liggen of bukken.
Hersteltijd
De Botox behandeling voor het versmallen van de kaken is snel gedaan en heeft nauwelijks bijwerkingen. In een enkel geval is er een blauw plekje te zien na de behandeling.
Duur resultaat
Als de spieren in uw kaken behandeld zijn met Botox, is het eindresultaat nog niet meteen merkbaar. Versmalling van de kaaklijn is een geleidelijk proces. Het resultaat is vaak pas na ongeveer 4-8 weken zichtbaar.

Veiligheid

Botuline Toxine of Botox is een uiterst veilig geneesmiddel. Botuline Toxine valt onder de geneesmiddelenwet; voordat het product op de markt werd toegelaten is er jarenlang onderzoek gedaan naar effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botox wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt tegen bijvoorbeeld spierspasmen. Bovendien hebben de artsen van Dikrama Clinics jarenlange ervaring met het gebruik van dit middel en zullen zij dit altijd op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid injecteren.

Prijzen botoxbehandeling

Kaaklijn versmallen met Botox
350

Veelgestelde vragen

Het versmallen van de kaken is een geleidelijk proces. Na vier tot acht weken is er al verschil te zien. Na drie tot vier maanden is de Botox uitgewerkt en neemt de kauwspier (weer) in activiteit en omvang toe. Door de behandeling te herhalen stop je deze groei en kan de kaaklijn zelfs versmallen. 

Na twee weken geeft de Botox al een voelbare vermindering van de spieractiviteit en daardoor voel je gemiddeld na twee weken de pijnklachten afnemen.

Versmallen van de kaaklijn en verstrakken van de kaaklijn zijn twee verschillende behandelingen. Het smaller maken van de kaaklijn betreft een Botoxbehandeling omdat Botox de spier (voor een deel) laat ontspannen waardoor de spier in omvang zal afnemen.
Het strakker maken van de kaaklijn heeft voornamelijk te maken met volumeverlies en vermindering van elasticiteit van de huid. Om dit te verbeteren moet je juist volume herstellen, dit gebeurt door een fillerbehandeling.

De behandeling bestaat uit drie tot vier prikjes (aan beide kanten) in de kauwspier. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De prikjes zijn slechts licht voelbaar.

Na de behandeling kun je direct praten en kauwen zoals je gewend bent.

In Nederland moet je ouder dan 18 jaar zijn om een cosmetische behandeling te ondergaan.